Til hovedinnhold

Belysning

Vi leverer belysning til private og bedrifter. Det er mange hensyn og ta, her får du noen tips.

Vi leverer belysning til private og bedrifter. Ønsker du å få noen tips kan du lese videre, eventuelt kan du kontakte oss for befaring slik at vi kan gi tilpasset rådgivning.

Belysning med downlights og rundt taklampe i spisetue. Foto
Foto: Lyskomponenter

Vi leverer:

  • til privat og næring
  • med høy service
  • rådgivning

Planlegging er viktig

Aller først bør det understrekes betydningen av å planlegge godt og tenke nøye gjennom hva slags belysning man ønsker, og hvilke behov man har i hvert enkelt rom. Belysning, farger og møbler og rommets funksjon henger derfor sammen.

Forskjellige behov

Behovet for lys varierer; i vinterhalvåret er naturligvis lampene viktig, mens det i den lyse årstiden kun vil være et fåtall i bruk. På samme måte ønsker vi mye lys til storrengjøringen, og dempet, intim belysning når vi inviterer gode venner til selskap.

Trinnløse brytere eller dimmere er derfor en gunstig løsning som gir mulighet til å variere styrken i belysningen. Du kan koble flere lamper til samme krets, og selv om du har et gammelt anlegg er det enkelt å bytte ut gamle brytere med trinnløse.

Downlights

Spotter blir i mange hjem brukt i tillegg taklamper og lampetter, og er ideelle for å skape stemning og variasjon i belysningen. Hele rommet trenger ikke være opplyst på en gang. Stålamper og bordlamper som tilleggsbelysning er å anbefale, for å få godt lys i sofakroken til håndarbeidet eller en god bok.

Belysning på badet

Belysning av baderomsspeil bør være fra siden, ikke ovenfra. Mange bruker lysstoffrør på denne måten på badet, noe som gir ufordelaktige skygger i ansiktet. Sidelys gir et mykere morgenstund.

Les mer om alle typer belysning

Bestill befaring eller installasjon

Vi leverer belysning til private og bedrifter så ta kontakt med oss om du ønsker befaring eller er klar for en installasjon.

Bestill elektriker